2020-02-10

  Nu kan du söka stöd för lokal journalistik för 2020

  Ansökningsomgången för stöd för lokal journalistik 2020 är öppen mellan 10 februari och 31 mars 2020. Stöd kan sökas för journalistisk bevakning av områden med svag bevakning. Du ansöker via e-tjänsten på Myndigheten för press, radio och tv:s webbplats.

  Stöd för lokal journalistik är en stödform som ingår i mediestödet och kan lämnas för journalistisk bevakning av svagt bevakade områden. Alla nyhetsmedier vars främsta uppgift är att bedriva nyhetsbevakning kan söka detta mediestöd. Stöd för lokal journalistik delades ut första gången 2019.

     - Vi märkte av ett stort intresse för stödet vid förra årets ansökningsomgång och väntar oss att ännu fler medier kommer att söka i år, säger Charlotte Ingvar-Nilsson, generaldirektör vid Myndigheten för press, radio och tv. Stödet fyller ett behov, redan efter första året har vi sett utökad bevakning i områden som tidigare betraktades som vita fläckar.

  Ansökningsomgången pågår mellan den 10 februari och den 31 mars. Ansökan lämnas genom myndighetens e-tjänster på www.mprt.se. Du hittar mer infomration om stödet och hur ansökan går till här.

  För mer information kontakta 

  registrator@mprt.se eller 08-580 070 00.

  Mail
  LinkedIn
  Senast uppdaterad 2020-02-10