Konferens: Gör din nyhetswebb tillgänglig för alla!

Den 3 december anordnar Myndigheten för tillgängliga medier (MTM) i samarbete med MPRT en digital halvdagskonferens för dig som jobbar i mediebranschen.

Vad: Kostnadsfri konferens om tillgänglig nyhetswebb 
När: Fredag 3 december 2021 kl. 9.00 – 12.00
Var: Digital sändning med hjälp av Altitude Meetings

Efter en tid som präglats av en pandemi har vi lärt oss att tillgången till nyheter i en kris kan vara avgörande. Allas lika möjligheter att ta del av nyheter är en demokratifråga.

Digital tillgänglighet innebär att digitala tjänster utvecklas på ett sätt så att alla kan ta del av dem.

Myndigheten för tillgängliga medier (MTM) och Myndigheten för press, radio och tv (MPRT) vill bjuda in dig som publicist till en halvdag om hur du kan säkerställa att din webb är tillgänglig för alla.

Anmäl dig här

På programmet:

Användarna – Vilka behov har läsare med funktionsnedsättning? MTM ger dig handfasta tips på hur en nyhetssajt kan göras mer tillgänglig genom att följa riktlinjerna för webbtillgänglighet. 

Pengarna – Så kan du gå tillväga för att söka ekonomiskt stöd för att öka tillgängligheten i dina tjänster. Presentation av MPRT.

Diskussion – Vi rundar av med en panel om utmaningar och möjligheter. Med bland andra Richard Furberg, Team Manager på Dagens Nyheters produktutvecklingsavdelning och Kristina Adolfsson, chefredaktör Senioren och ledamot i Taltidningsnämnden. 

Konferensen är kostnadsfri. Anmäl dig redan i dag! 

Har du frågor om konferensen eller anmälan? Mejla konferens@mtm.se