Nyhetsrum

I vårt nyhetsrum kan du läsa våra egna nyheter och pressmeddelanden som rör frågor om medier och medieutveckling. Våra pressmeddelanden publiceras i vårt pressrum på ViaTT. Här kan du även prenumerera på våra pressmeddelanden.

För att komma till vårt pressrum och prenumerera på våra pressmeddelanden: klicka här

Vid pressfrågor kontakta: presskontakt@mprt.se

Vår presstjänst hanterar endast förfrågningar från journalister och media.

6 träffar
 • Sportnytt fälls för missvisande inslag om golfspelare

  Granskningsnämnden fäller ett inslag i Sportnytt på SVT utifrån kravet på saklighet. Inslaget handlade om att en svensk golfspelare som anslutit sig till den Saudi-finansierade LIV-touren stöttades av flera internationella konkurrenter. Detta efter att Svenska Golfförbundet beslutat att avbryta samarbetet med honom.

  Pressmeddelande
 • Mediestödsnämnden delar ut 700 miljoner kronor i driftsstöd

  Mediestödsnämnden har vid ett sammanträde den 22 februari beslutat om fördelningen av driftsstöd för 2023. Totalt beviljades stöd till 78 tidningar som får dela på 700 miljoner kronor, vilket är en rekordhög summa. Det kommer därför inte att finnas medel att lämna i innovations- och utvecklingsstöd eller redaktionsstöd i år.

  Pressmeddelande
 • Kulturnyheterna fälls för partiskhet

  Granskningsnämnden fäller ett inslag i Kulturnyheterna på SVT. Inslaget handlade om en situation som uppstått på tidningen Arbetaren och innehöll kritik som borde ha fått bemötas.

  Pressmeddelande
 • MPRT och Statens medieråd bildar en ny mediemyndighet

  Myndigheten för press, radio och tv (MPRT) och Statens medieråd har nu fått i uppdrag av regeringen att förbereda en sammanslagning av myndigheterna. Detta ska vara genomfört till den 1 januari 2024.

  Pressmeddelande
 • Nu öppnar ansökan för stöd för lokal journalistik

  Den 1 februari öppnar ansökningsomgången för stöd för lokal journalistik för 2023. Det lokala stödet ska bidra till journalistisk bevakning av geografiska områden med svag bevakning. Stödet kan sökas av alla nyhetsmedier vars främsta uppgift är att bedriva nyhetsbevakning.

  Pressmeddelande
 • Granskningsnämnden fäller Keno och Lotto i TV4 – programmen är reklam

  Granskningsnämnden bedömer att sändningarna i TV4 av Keno- och Lottodragningarna är reklam. Programmen strider därför mot bestämmelsen om annonssignatur.

  Pressmeddelande